Kosten?

Eén van de meest gestelde vragen over zweefvliegen; is dat nou duur, dat zweefvliegen? Vandaar dat we hier op een aparte pagina een overzicht hebben gemaakt van de jaarlijkse kosten die je als lid van Zweefvliegclub Volkel ongeveer hebt.

Gratis vliegopleiding!

Belangrijk om te weten: Naast de jaarlijkse vaste kosten zijn er geen extra kosten! De praktijkopleiding zweefvliegen is naast de jaarlijkse contributie volledig gratis omdat onze instructeurs zich vrijwillig inzetten om jou op te leiden!

Introductiedag met proefles

Als je overweegt om lid te worden dan is dit de uitgelezen kans om te ontdekken of zweefvliegen iets voor je is.

Je draait gezellig een dag- of dagdeel met ons mee. De dag begint rond 9.45 uur met koffie in het clubhuis, hierna om 10.00 uur ben je erbij met de briefing, vervolgens word je een begeleider aangewezen die de hele dag je aanspreekpunt is. Dan is het tijd om de vliegtuigen naar het veld te gaan brengen. Op de startplaats krijg je een mooi beeld hoe het vliegbedrijf eruit ziet en wat er zoal bij komt kijken, je gaat een keer mee naar de lier en haalt een setje kabels. Het hoogtepunt van de dag is natuurlijk de proefles, je stapt voorin een van onze tweezitters en vliegt met een van onze instructeurs. Naast het genieten van de spectaculaire start en het prachtige uitzicht als je boven bent, pak je ook de stuurknuppel vast en bestuur je zelf het vliegtuig, wat een kick!

Deze compleet verzorgde introductie kost je slechts 40 euro, als je daarna besluit lid te worden wordt dit bedrag in mindering gebracht op je contributie.

Meld je nu aan voor de introductiedag met proefles door het formulier onderaan deze pagina!

Tarieven

2024

17 jaar en jonger

18 jaar en ouder

Introductiedag met proefles € 40,00 € 40,00
Inschrijfgeld (eenmalig) € 70,00 € 70,00
KNVvL inschrijfgeld (eenmalig) € 12,50 € 12,50
Contributie (jaarlijks) € 670,00 € 865,00
KNVvL contributie (jaarlijks) € 112,25 € 184,00
Start Gratis Gratis
Vlieguur Gratis Gratis
Uur instructie Gratis Gratis
Totaal jaarlijkse kosten € 782,00 € 1.049,00
  • Zweefvliegclub Volkel brengt geen kosten in rekening per gemaakte start of vluchtduur. Bovengenoemd bedrag is een vast bedrag, ongeacht hoe veel vluchten worden gemaakt, of hoeveel uur wordt gevlogen.
  • Alle bovengenoemde bedragen zijn gebaseerd op publicatie 2021

KNVvL Contributie

De KNVvL contributie is de contributie voor de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart waarin onder andere verzekering een aansprakelijkheid ten opzichte van derden is opgenomen. De vliegtuigen kosten erg veel geld, daarom is een lidmaatschap van de KNVvL is voor zweefvliegers verplicht.

Medische keuring zweefvliegen

Om een zweefvliegtuig of motorzwever te mogen besturen moet je een LAPL vliegmedische keuring ondergaan. Het doel van je vliegmedische keuring is vast te stellen of je gezondheidstoestand een risico oplevert voor de veiligheid. Daarom is  een veiligheidskeuring waarbij op Europees niveau medische eisen zijn op gesteld, die wettelijk zijn vastgelegd nodig. We zijn met Sky Medical Center Eindhoven Airport een samenwerking aangegaan en zij bieden onze leden 10% korting. Zie voor meer informatie over de verplichte medische keuring de website van Skymedicalcenter.

Secretariaat

Vragen met bretrekking tot het lidmaatschap? Hiervoor kun je contact opnemen met de secretaris van zweefvliegclub Volkel. Het secretariaat kun je bereiken door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmeldformulier voor de introductiedag en proefles

Lid worden
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Keuze