Zweefvliegclub Volkel ask21 instructie hemelrijk

Zweefvliegen door Corona razend populair

Zweefvliegen door Corona razend populair.

Wat gaat er in deze tijd boven zo vrij als een vogel door de lucht zweven? Niks, als we het aantal mensen moeten geloven dat begint met zweefvliegen. “Al jaren hebben we niet meer zo veel aanmeldingen gehad als afgelopen jaar.” verteld voorzitter Robert-Jan van Zweefvliegclub Volkel.

We snakken er allemaal weer naar om een deel van onze vrijheid weer terug te krijgen. Voor velen lijkt de oplossing te liggen in het beginnen met zweefvliegen. Een sport waarbij je letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte kunt stijgen. Door heel Nederland is er een toename te zien in het aantal mensen dat er voor kiest zich in te schrijven bij een zweefvlieg club. Zo ook bij Zweefvliegclub Volkel verteld de voorzitter van de vereniging. “Ook al hadden we te maken met een aantal beperkingen, hebben we al jaren niet zo veel aanmeldingen gehad als afgelopen jaar. Van andere verenigingen in Nederland horen we vergelijkbare verhalen” In sommige gevallen is er zelfs spraken van een verdubbeling in het aantal aspirant piloten.

Het lijkt dat door de vele beperkingen heel Nederland opzoek is naar nieuwe hobby’s en activiteiten. Maar waarom er nu specifiek voor het zweefvliegen wordt gekozen denkt Robert-Jan wel te weten. “Ondanks de corona maatregelen hebben we het overgrote deel van het seizoen, onder strikte voorwaarden kunnen blijven genieten. Zweefvliegen is het ultieme gevoel van vrijheid. Een maal los van de grond vergeet je even dat we ons in een crisis bevinden” Lekker buiten actief bezig zijn klinkt als muziek in de oren voor de thuiswerkers en huiskamersporters. Zelfs een gebrek aan actie en avontuur hoeft een zweefvlieger niet te hebben. “Vooral de jeugd mist toch een beetje spanning en sensatie momenteel. Met 250kmh razend door de lucht of ondersteboven in een looping kan menig adrenalinejunkie zijn hart op halen”.

De zweefvlieg clubs van Nederland zijn blij met deze positieve ontwikkeling en hopen dat deze trend zich blijft voortzetten. Mocht je nu een van de velen zijn die dit overweegt, ben je in ieder geval op Zweefvliegclub Volkel van harte welkom. “Zweefvliegen is voor iedereen en we hopen ook dit seizoen weer veel nieuwe piloten te kunnen opleiden.” Aldus de voorzitter van ZVC Volkel.

Meld je nu aan

Aerobatics Zweefvliegclub Volkel

Als je denkt dat je met zweefvliegtuigen alleen elegant draaiend en walsend door de lucht kunt gaan, dan heb je het mis!

Stond jij als klein kind iedere keer bij het meetlint van de Python in de Efteling om te kijken of je al groot genoeg was om in te mogen stappen? Dan is Aerobatics ongetwijfeld iets voor jou! Met een Aerobatics kunstvlucht in een zweefvliegtuig creëer je je eigen achtbaan. Hoeveel loopings, rolls of stall-turns je ook wil, onze aerobatic kisten kunnen het, met jou aan de stuurknuppel, prima aan. Je vliegt met snelheden van 0 tot 280 km/u met G-krachten tussen de -4 en + 6,5, wat een kick! Iets voor jou? Zet je geluid aan, geniet van de video en wordt lid!

Website Zweefvliegclub Volkel

Zomerkamp 2020 Bad Pyrmont

In de periode van 2- tm 14 augustus 2020 waren we wederom te gast op het vliegveld van Bad Pyrmont (EDVW).

Het vliegveld Hameln-Pyrmont is prachtig gelegen in het midden van het Weserbergland en nabij het kuuroord Bad Pyrmont op 329 kilometers van Volkel. Bij mooi weer biedt het vliegveld op een plateau een fantastisch uitzicht. In het gebouw aan het begin van het veld bevindt zich een restaurant, trainingsruimten en de toren voor het overzien van de vliegbewegingen. Er zijn 3 hallen voor vliegtuigen aan de bovenkant van het veld. Een camping bevindt zich op de kop van de baan. Met haar lange zweefstrip en een asfaltbaan, is het vliegveld Hamelen-Pyrmont de grootste in de omgeving.

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd, dit jaar hadden we ervoor gekozen om zoveel mogelijk op het vliegveld te eten. Als club beschikken we over een grote diversiteit aan leden, ieder met zijn eigen kwaliteiten en specialiteiten, zo bleek maar weer, we hadden het grote genoegen dat Martijn en Joost het grootste gedeelte van het koken op zich hebben genomen. We werden zo rond 16.00 uur op de startplaats getrakteerd op een lekker soepje of een snackje, dit gaf weer voldoende energie om tot sunset te kunnen blijven vliegen. Rond 20.00 uur was er, nadat de vliegtuigen waren gepoetst en ingepakt, het avondmaal, we hebben genoten van spare-ribs, hamburgers, schnitzels enz.

Gegeven het prachtige weer hebben we elke dag kunnen vliegen, ondanks de hoge temperaturen van soms wel 35 graden zijn er prachtige vluchten gemaakt met honderden kilometers afstand door de wat meer ervaren vliegers. Daarnaast bied het zomerkamp volop mogelijkheden aan de leerlingen die met instructeur heel veel vluchten op een dag hebben kunnen maken.

We hebben weer een prachtig zomerkamp achter de rug en kijken uit naar volgend jaar.