Winteronderhoud 2019/2020

Zoals elk jaar is er ook deze winter weer hard gewerkt om alle vliegtuigen, startmiddelen en aanhangers  te onderhouden. Hierdoor kan zweefvliegclub Volkel veilig beginnen aan een mooi en thermisch 2020.

Na een vruchtbaar jaar, met goed weer en veel vliegplezier, waarin we onszelf hebben mogen presenteren op de Luchtmacht dagen 2019, hebben we weer een aantal solisten en brevethouders mogen bijschrijven. Dit vliegplezier brengt ook het nodige onderhoud met zich mee.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit kleine reparaties, en preventief onderhoud aan de lier en de aanhangers. daarnaast zijn ook de gators, startwagen meegenomen in het onderhoud. Dit zodat we zorgeloos aan het nieuwe jaar kunnen beginnen.

 

Ook zorgen we ervoor dat onze mooie overhaulde vloot weer netjes gepoetst wordt en in de was gezet. Als laatste moeten ook alle papieren en vereiste keuringen in orde gemaakt. Ieder lid draagt zijn of haar steentje bij aan een van deze taken, het vliegplezier en de vliegveiligheid van het aankomende seizoen.

Voor nu nog even de laatste loodjes zodat we in maart weer volop kunnen gaan vliegen!