Zomerkamp 2020 Bad Pyrmont

In de periode van 2- tm 14 augustus 2020 waren we wederom te gast op het vliegveld van Bad Pyrmont (EDVW).

Het vliegveld Hameln-Pyrmont is prachtig gelegen in het midden van het Weserbergland en nabij het kuuroord Bad Pyrmont op 329 kilometers van Volkel. Bij mooi weer biedt het vliegveld op een plateau een fantastisch uitzicht. In het gebouw aan het begin van het veld bevindt zich een restaurant, trainingsruimten en de toren voor het overzien van de vliegbewegingen. Er zijn 3 hallen voor vliegtuigen aan de bovenkant van het veld. Een camping bevindt zich op de kop van de baan. Met haar lange zweefstrip en een asfaltbaan, is het vliegveld Hamelen-Pyrmont de grootste in de omgeving.

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd, dit jaar hadden we ervoor gekozen om zoveel mogelijk op het vliegveld te eten. Als club beschikken we over een grote diversiteit aan leden, ieder met zijn eigen kwaliteiten en specialiteiten, zo bleek maar weer, we hadden het grote genoegen dat Martijn en Joost het grootste gedeelte van het koken op zich hebben genomen. We werden zo rond 16.00 uur op de startplaats getrakteerd op een lekker soepje of een snackje, dit gaf weer voldoende energie om tot sunset te kunnen blijven vliegen. Rond 20.00 uur was er, nadat de vliegtuigen waren gepoetst en ingepakt, het avondmaal, we hebben genoten van spare-ribs, hamburgers, schnitzels enz.

Gegeven het prachtige weer hebben we elke dag kunnen vliegen, ondanks de hoge temperaturen van soms wel 35 graden zijn er prachtige vluchten gemaakt met honderden kilometers afstand door de wat meer ervaren vliegers. Daarnaast bied het zomerkamp volop mogelijkheden aan de leerlingen die met instructeur heel veel vluchten op een dag hebben kunnen maken.

We hebben weer een prachtig zomerkamp achter de rug en kijken uit naar volgend jaar.