Zweefvliegclub Volkel ask21 instructie hemelrijk

Zweefvliegen door Corona razend populair

Zweefvliegen door Corona razend populair.

Wat gaat er in deze tijd boven zo vrij als een vogel door de lucht zweven? Niks, als we het aantal mensen moeten geloven dat begint met zweefvliegen. “Al jaren hebben we niet meer zo veel aanmeldingen gehad als afgelopen jaar.” verteld voorzitter Robert-Jan van Zweefvliegclub Volkel.

We snakken er allemaal weer naar om een deel van onze vrijheid weer terug te krijgen. Voor velen lijkt de oplossing te liggen in het beginnen met zweefvliegen. Een sport waarbij je letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte kunt stijgen. Door heel Nederland is er een toename te zien in het aantal mensen dat er voor kiest zich in te schrijven bij een zweefvlieg club. Zo ook bij Zweefvliegclub Volkel verteld de voorzitter van de vereniging. “Ook al hadden we te maken met een aantal beperkingen, hebben we al jaren niet zo veel aanmeldingen gehad als afgelopen jaar. Van andere verenigingen in Nederland horen we vergelijkbare verhalen” In sommige gevallen is er zelfs spraken van een verdubbeling in het aantal aspirant piloten.

Het lijkt dat door de vele beperkingen heel Nederland opzoek is naar nieuwe hobby’s en activiteiten. Maar waarom er nu specifiek voor het zweefvliegen wordt gekozen denkt Robert-Jan wel te weten. “Ondanks de corona maatregelen hebben we het overgrote deel van het seizoen, onder strikte voorwaarden kunnen blijven genieten. Zweefvliegen is het ultieme gevoel van vrijheid. Een maal los van de grond vergeet je even dat we ons in een crisis bevinden” Lekker buiten actief bezig zijn klinkt als muziek in de oren voor de thuiswerkers en huiskamersporters. Zelfs een gebrek aan actie en avontuur hoeft een zweefvlieger niet te hebben. “Vooral de jeugd mist toch een beetje spanning en sensatie momenteel. Met 250kmh razend door de lucht of ondersteboven in een looping kan menig adrenalinejunkie zijn hart op halen”.

De zweefvlieg clubs van Nederland zijn blij met deze positieve ontwikkeling en hopen dat deze trend zich blijft voortzetten. Mocht je nu een van de velen zijn die dit overweegt, ben je in ieder geval op Zweefvliegclub Volkel van harte welkom. “Zweefvliegen is voor iedereen en we hopen ook dit seizoen weer veel nieuwe piloten te kunnen opleiden.” Aldus de voorzitter van ZVC Volkel.

Meld je nu aan